14.5.10

Εστιατορία/ Καφετέριες

.

1.2.5. 1 Οι χώροι συνάθροισης κοινού όπως εστιατόρια ή καφετέριες κ.α. θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι στα ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένων των χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου.


1.2.5. 2 Τα εστιατόρια/καφετερίες με εμβαδόν μεγαλύτερο των 65m2, που είναι ενταγμένα σε ενιαίες αναπτύξεις, να διαθέτουν αποκλειστικό χώρο υγιεινής για ΑμεΑ ενταγμένο στο δικό τους χώρο.

1.2.5. 3 Για εστιατόρια/καφετερίες με εμβαδόν μέχρι 65m2, που είναι ενταγμένα σε ενιαίες αναπτύξεις, δεν απαιτείται αποκλειστικός χώρος υγιεινής για ΑμεΑ, δεδομένου ότι αυτός βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30m.

• Για καταστήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με ετοιμασία και παράδοση έτοιμων γευμάτων δεν απαιτείται χώρος υγιεινής για ΑμεΑ.

1.2.5. 4 Λαμβάνεται μέριμνα ώστε να υπάρχουν διάδρομοι καθαρού πλάτους 90cm για τη διακίνηση αμαξιδίων.

1.2.5. 5 Να υπάρχουν τραπέζια με καθαρό ύψος 70cm που να επιτρέπει την εισχώρηση του αμαξιδίου και με πόδια που να μην εμποδίζουν τα υποπόδια των αμαξιδίων (χωρίς κεντρική βάση).

1.2.5. 6 Στο χώρο των κυλικείων και των εστιατορίων αυτόματης εξυπηρέτησης, πρέπει να προβλέπεται και τμήμα πάγκου στα 80cm από το δάπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου